Σοκολατένια πουτίγκα με ψωμί & βούτυρο

Σοκολατένια πουτίγκα ψωμιού Ben & Jerry's

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 συσκευασίες παγωτού Ben & Jerry’s που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 350-450g ψωμί μιας ημέρας ή/και αρτοσκευάσματα

 

  1. Συγκεντρώστε όλα τα συστατικά.

  2. Κόψτε το ψωμί ή/και τα αρτοσκευάσματα (τα κρουασάν και μπριός είναι πολύ καλά για τη δουλειά) σε μικρά κυβάκια ή φετούλες. Βάλτε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος. Είτε α) αφήστε τα κυβάκια ψωμιού ένα βράδυ να ξεραθούν ή β) ξεροψήστε τα στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά ενώ ο φούρνος σας προθερμαίνεται.

  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C. Βάλτε το λιωμένο παγωτό σας σε ένα πολύ μεγάλο μπολ και προσθέστε τα αυγά. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε ξεραμένα ή ψημένα κυβάκια ψωμιού και ανακατέψτε καλά. (Επειδή κάποια είδη ψωμιού είναι πιο πυκνά από άλλα, μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε την πουτίγκα σας να ξεκουραστεί μέχρι και μία ώρα μετά το ανακάτεμα και πριν το ψήσιμο, ώστε το ψωμί να μουλιάσει στο μίγμα παγωτού και αυγού. Κρίνετε εσείς ανάλογα με το ψωμί που επιλέγετε.)

  4. Προετοιμάστε το ταψί σας 22εκ. x 33εκ. ψεκάζοντάς το με σπρέι λαδιού ή απλώνοντας μια στρώση βουτύρου. Βάλτε το μίγμα ψωμιού στο ταψί και ψήστε για 30-40 λεπτά.

  5. Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το λίγο να κρυώσει. Σερβίρετέ το με μια μεγάλη μπάλα παγωτού Ben & Jerry’s και απολαύστε το!