Η δομή μας

Οι περισσότεροι από εσάς, πιθανότατα, γνωρίζετε ήδη ότι το Ben & Jerry’s είναι μία πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία της Unilever. Αλλά αυτό που μπορεί να μη γνωρίζετε είναι το ανεξάρτητο Διοικητικό μας Συμβούλιο…

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο

Δεν πρόκειται για έναν διοικητικό φορέα με τη συμβατική έννοια, αλλά για ένα (πολύ!) ανεξάρτητο Δ.Σ. που έχει τον ρόλο να προστατεύει και να υπερασπίζεται την αξία και την ακεραιότητα της επωνυμίας Ben & Jerry's. Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο!

 • Η Anuradha Mittal, η οποία επί του παρόντος υπηρετεί ως Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Συμβουλίου της Ben & Jerry’s, είναι στην εταιρεία από το 2007. Ιδρύτρια και εκτελεστική διευθύντρια του Oakland Institute, η Anuradha είναι διεθνούς φήμης ειδικός σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γεωργίας, ανάπτυξης και πολιτικών διατήρησης. Υπηρετεί επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του Environmental Defender Law Center και του Blue Planet Project.

  Υπό την ηγεσία της Anuradha, το Oakland Institute έφερε στο φως συμφωνίες επενδύσεων γης στον αναπτυσσόμενο κόσμο αποκαλύπτοντας ένα ανησυχητικό μοτίβο έλλειψης διαφάνειας, δικαιοσύνης και λογοδοσίας. Η δυναμική σχέση μεταξύ έρευνας, υπεράσπισης και κάλυψης από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχει οδηγήσει σε μια εκπληκτική σειρά επιτυχιών και οργάνωσης στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

  Η Anuradha έχει γράψει και επιμεληθεί πολλά βιβλία και άρθρα. Τα άρθρα και οι αναλύσεις της δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας όπως οι Los Angeles Times, the New York Times, Chicago Tribune, Bangkok Post, Houston Chronicle, και Nation. Η Anuradha συχνά καταθέτει ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου, των Ηνωμένων Εθνών, δίνοντας πολλές εκατοντάδες ομιλίες, συμπεριλαμβανομένων αποκλειστικών εκδηλώσεων από κυβερνήσεις και πανεπιστήμια, και δίνει συχνά συνεντεύξεις στο CNN, το BBC World, το CBC, το ABC, το Al Jazeera και το National Public Radio.

  Αποδέκτης πολλών βραβείων, όπως το Βραβείο Feyerabend 2022, το Βραβείο All in for Justice 2022, το Βραβείο Endow the Future από το Responsible Endowments Coalition, η Anuradha ονομάστηκε ως η Πιο Πολύτιμη Στοχαστής από το περιοδικό Nation.

  Η Anuradha είναι φαν όλων των γεύσεων Ben & Jerry’s και η αγαπημένη της είναι η Cherry Garcia!

 • Η Chivy Sok, Εκτελεστική Διευθύντρια του Tikva Grassroots Empowerment Fund, είναι εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδευτικός, ερευνητής και εκπαιδευτής για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δουλειά της στην Tikva Grassroots περιλαμβάνει ποικιλία χαρτοφυλακίων, όπως η περιβαλλοντική δικαιοσύνη, η προστασία με επίκεντρο την κοινότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η εταιρική υπευθυνότητα και η βιώσιμη γεωργία. Το Fund υποστηρίζει οργανισμούς σε διάφορα μέρη του κόσμου για την προώθηση της δικαιοσύνης και της βιωσιμότητας.

  Η Chivy έχει εργαστεί σε μια σειρά από έργα για τα ανθρώπινα δικαιώματα με διάφορους οργανισμούς τα τελευταία 30 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της Διευθύνουσας Επιτροπής του Ginetta Sagan Fund της Διεθνούς Αμνηστίας των ΗΠΑ και ως συνιδρύτρια του Devata Giving Circle, του πρώτου Καμποτζιανού Αμερικανικού φιλανθρωπικού κύκλου στις ΗΠΑ. Είναι πρώην Διευθύντρια Προγράμματος του Center for the Study of Human Rights του Πανεπιστημίου Κολούμπια και πρώην Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Center for Human Rights του Πανεπιστημίου της Iowa.

  Η Chivy ολοκλήρωσε το πτυχίο της στις Πολιτικές Επιστήμες στο UC Santa Barbara όπου έλαβε το Πανεπιστημιακό Βραβείο Διάκρισης μετά την αποφοίτησή της και το πτυχίο Master of International Affairs από τη Σχολή Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Columbia.

  Το πάθος της για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι βαθιά συνδεδεμένο με την αείμνηστη μητέρα της Sayonn και την επιβίωσή τους από τα Πεδία Δολοφονίας των Ερυθρών Χμερ. Όπως όλοι οι άλλοι Καμποτζιανοί εκείνη την περίοδο, αυτή και η οικογένειά της έζησαν μία από τις πιο αποτρόπαιες φρικαλεότητες που επιβλήθηκαν ποτέ σε μια ολόκληρη χώρα. Αφού επέζησε αυτής της περιόδου, η μητέρα της διακινδύνευσε ένα μεγάλο ταξίδι με τα πόδια προς την Ταϊλάνδη, όπου είχαν δημιουργηθεί προσφυγικοί καταυλισμοί από τα Ηνωμένα Έθνη. Εκεί βρήκαν καταφύγιο και τελικά πήραν τον δρόμο τους προς την Bay Area ως πρόσφυγες και νέοι Αμερικανοί. Αυτή η παιδική ηλικία είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αφοσίωσή της στην κοινωνική δικαιοσύνη και τη δέσμευσή της να ζει τη ζωή με χαρά και ευγνωμοσύνη. Η τόλμη και το θάρρος της μητέρας της όχι μόνο της έδωσαν τη δύναμη να επιβιώσει, αλλά και να ευδοκιμήσει ως νεαρή γυναίκα στη νέα της πατρίδα. Τώρα μεγαλώνει δύο δικές της μαχητικές νεαρές φεμινίστριες με τον σύζυγό της.

  Όταν δεν εργάζεται για ζητήματα δικαιοσύνης, η Chivy μπορεί να βρίσκεται στο περιθώριο, ζητωκραυγάζοντας τις δύο κόρες της που είναι παίκτριες του βόλεϊ. Όταν δεν συμμετέχει σε τουρνουά βόλεϊ, μπορείτε να τη βρείτε να φροντίζει τα οπωροφόρα δέντρα και τα λαχανικά της με αγροοικολογικές πρακτικές. Λατρεύει τη λάτιν μουσική και τον χορό και ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες (έχει μαύρη ζώνη στο ταεκβοντό).

 • Επί του παρόντος Chief HR Officer Beauty & Wellbeing Business Group, με έδρα τις ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 2022.

  Προηγουμένως, Global Head of Reward for Unilever από τον Απρίλιο του 2020, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από αυτό, Global Vice President of Human Resources for Foods & Refreshments Division από τον Ιανουάριο του 2018, με έδρα την Ολλανδία. Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Unilever στην Ελλάδα, από όπου κατάγομαι, ως Διευθύντρια Ολικής Ποιότητας (Total Quality Manager), το 1999.

  Το 2000, μετακόμισα στο Τμήμα Μάρκετινγκ, αρχικά ως Brand Manager της Knorr Products και στη συνέχεια έγινα Group Brand Manager όλων των εμπορικών σημάτων στις κατηγορίες Spreads, Olive Oil και Dressings. Μετακόμισα στο Τμήμα Ανάπτυξης Πελατών το 2005 ως Trade Marketing Manager του Χαρτοφυλακίου Τροφίμων της εταιρείας. Επέστρεψα στο Marketing το 2007 και ανέλαβα τη θέση του Marketing Director για όλες τις επωνυμίες Τροφίμων και Ποτών, επιβλέποντας επίσης το τμήμα ΜΜΕ της εταιρείας. Ανέλαβα τη θέση του Διευθυντή HR και Επικοινωνίας για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2011.

  Μετακόμισα για πρώτη φορά από την Ελλάδα στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2012, ως Vice President of Human Resources and Corporate Communications για την Ιταλία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, με έδρα τη Ρώμη. Στη συνέχεια ανέλαβα τον ρόλο του Global HR Vice President Refreshment τον Ιούλιο του 2016, μετακομίζοντας στο Λονδίνο. Ως μέρος της καριέρας μου στο μάρκετινγκ, έχω βραβευτεί με το «Βραβείο ταχύτερης ανάπτυξης επωνυμίας» το 2005. Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διοικούσας Επιτροπής Ελληνίδων Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών και καθοδηγώ 20 νέες γυναίκες ταλέντα.

  Αυτή τη στιγμή είμαι επίσης εκπρόσωπος στο Ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο της Ben & Jerry’s στην Unilever. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στην Ελλάδα και είμαι κάτοχος MBA και MPhil στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας από το Aarhus School of Business στη Δανία.

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ / ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ / ΧΟΜΠΙ

  Σπούδασα Υποκριτική παράλληλα με τις Πανεπιστημιακές Επιχειρηματικές Σπουδές μου και πάντα απολαμβάνω ένα καλό έργο, μια ταινία ή μια μουσική παράσταση. Λατρεύω τις τέχνες και προσπαθώ να επισκέπτομαι όσες περισσότερες εκθέσεις τέχνης μπορώ. Έχω επίσης πάθος για την ιστορία και μου αρέσει να διαβάζω βιογραφίες. Το καλό γέλιο μου φτιάχνει τη μέρα και τα ταξίδια με την οικογένειά μου είναι ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω περισσότερο. Είμαι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο, είμαστε μαζί 30 χρόνια τώρα και έχουμε δύο έφηβες κόρες, τη Νεφέλη και τη Ναταλία, που μας κρατούν σε εγρήγορση, προσπαθώντας να φαινόμαστε «cool».

 • Διευθύνων Σύμβουλος, Illumen Capital

  Ο Daryn είναι παθιασμένος υπέρμαχος της κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης, ειδικά για τις μειονεκτούσες και περιθωριοποιημένες ομάδες. Η εργασία του με επενδυτές επιρροής, ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, εταιρείες του Fortune 100, πανεπιστήμια και ιδρύματα στόχευαν στην αντιμετώπιση των πιο πιεστικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

  Ο Daryn είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Illumen Capital, αμοιβαίων κεφαλαίων με αντίκτυπο που επιδιώκει να ενισχύσει την ισότητα των φύλων και τη φυλετική ισότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η Illumen Capital επενδύει στα κορυφαία κεφάλαια ανάπτυξης, ιδιωτικά κεφάλαια και στα επιχειρηματικά κεφάλαια με αντίκτυπο και παρέχει επίσης καθοδήγηση και εργαλεία στους διαχειριστές κεφαλαίων που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση της έμμεσης απόκλισης. Ο Daryn ηγήθηκε στο παρελθόν του Προγράμματος Special Equities ως μέλος του Δ.Σ. των Calvert Funds, ενός πρωτοπόρου Ταμείου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα των επενδύσεων με αντίκτυπο. Μέσω αυτού, η Calvert διατηρεί ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 40 αμοιβαία κεφάλαια σε πέντε ηπείρους, που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 350 υποκείμενες εταιρείες χαρτοφυλακίου. Πριν υπηρετήσει ως σύμβουλος της Calvert, ο Daryn υπηρέτησε ως διευθυντής της Συνεργασίας Πανεπιστημίων και Εταιρειών για την «The Idea Village», όπου δημιούργησε μια πλατφόρμα με κορυφαίες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, σχολές επιχειρήσεων και εταιρείες του Fortune 500 για να επενδύσουν πάνω από 100.000 ώρες και 2 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερους από 1.000 επιχειρηματίες της Νέας Ορλεάνης μετά τον τυφώνα Κατρίνα.

  Ο Daryn είναι ο συν-συγγραφέας της δημοσιευμένης έρευνας που εξετάζει την επιρροή της φυλής στις οικονομικές επικρίσεις των κατανεμητών περιουσιακών στοιχείων και επί του παρόντος υπηρετεί στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο του Μέλλοντος Χρηματοοικονομικής (Future of Finance) του Ινστιτούτου CFA, New Venture Fund και είναι μέλος της επενδυτικής επιτροπής της Impact Assets. Απέκτησε το MBA από το Stanford, όπου υπηρέτησε ως Κοσμήτορας του Διοικητικού Συμβουλίου, και το A.B. από το Πανεπιστήμιο Duke.

 • Ο Dave Stever, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Ben & Jerry’s, είναι βετεράνος 34 ετών που τα έχει δει όλα στην καριέρα του. Ο Dave ξεκίνησε ως ξεναγός το 1988 και πιο πρόσφατα υπηρέτησε ως Chief Marketing Officer τα τελευταία 12 χρόνια. Είναι η πρώτη φορά από τότε που ο συνιδρυτής Ben Cohen παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος το 1994, που ένα μέλος του προσωπικού προήχθη εκ των έσω στη θέση του CEO.
   
  Ο Dave έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση της επωνυμίας της Ben & Jerry’s και την καθιέρωσή της ως μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κόσμο. Το έργο του ενσωματώνει τις αξίες, τα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και τις καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές που έχουν γίνει συνώνυμα της Ben & Jerry’s. Ο Stever διαδραματίζει πρωταρχικό και αναπόσπαστο ρόλο ως «η καλύτερη επιλογή για να γράψει το επόμενο κεφάλαιο στην αξιοσημείωτη ιστορία της Ben &Jerry’s», αναφέρει η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ben & Jerry’s, Anuradha Mittal.
   
  Στις τρεις και πλέον δεκαετίες του, ο Dave καθιερώθηκε ως ηγέτης μάρκετινγκ παγκόσμιας κλάσης με ισχυρή εστίαση στον πελάτη και τον καταναλωτή. Έχει ηγηθεί της στρατηγικής και τακτικής μάρκετινγκ που τροφοδοτεί και καθοδηγεί την τριμερή αποστολή της Ben & Jerry’s σε 35 χώρες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ben & Jerry’s, ο Dave έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκστρατείες και πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων, η δέσμευση για χρήση συστατικών Δίκαιου Εμπορίου, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η επισήμανση των Γ.Τ.Ο., η υποστήριξη των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBTQ+ και η ενσωμάτωση της τρέχουσας εστίασης της εταιρείας στη φυλετική δικαιοσύνη, μέσω της υποστήριξης του κινήματος Black Lives Matter και πολλές άλλες. Ο Dave υπήρξε ηγετική δύναμη πίσω από τις νικηφόρες συνεργασίες με τους Stephen Colbert, Jimmy Fallon, Colin Kaepernick, Ava Duvernay και Saturday Night Live, δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις, προσφορές και συνεργασίες. Η ηγεσία του στην καινοτομία, τη δράση και τον ακτιβισμό έχει οδηγήσει την επιχείρηση να φτάσει σε πωλήσεις €1 δισεκατομμυρίου το 2021. Η αγαπημένη του γεύση είναι το Chunky Monkey. 

 • Ο Detavio Samuels είναι Διευθύνων Σύμβουλος της REVOLT, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας πολυμέσων που ανήκει σε μαύρους στην Αμερική.

  Ο Detavio βρίσκεται στο σημείο τομής μεταξύ κουλτούρας και περιεχομένου και είναι ένα από τα νεότερα και πιο ολοκληρωμένα ανώτερα στελέχη εταιρειών στην Αμερική. Με το μοναδικό υπόβαθρό του ως millennial και πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας εκτελεστικών αρμοδιοτήτων, έχει βοηθήσει πολυάριθμες κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες όπως η Walmart, η McDonalds, η AT&T, η Chrysler, το NBA και η Johnson & Johnson να δημιουργήσουν εντυπωσιακές επωνυμίες με βαθύτερες συνδέσεις με τους καταναλωτές τους.

  Τον Μάρτιο του 2021, ο Detavio διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της REVOLT, του κορυφαίου δημιουργού και διανομέα της χώρας για περιεχόμενο Hip Hop και Μαύρης κουλτούρας που ιδρύθηκε από τους Sean «Diddy» Combs. Υπό την ηγεσία του, η REVOLT φιλοδοξεί να αλλάξει την αφήγηση γύρω από τους μαύρους παγκοσμίως, χτίζοντας το μεγαλύτερο και ισχυρότερο οικοσύστημα για την αφήγηση ιστοριών Μαύρων στον κόσμο.

  Επιφορτισμένος με τη διαχείριση μιας αυξανόμενης ομάδας από την μια ακτή έως την άλλη και όντας η αιχμή του δόρατος στις καθημερινές λειτουργίες της εταιρείας, ο Samuels επικεντρώνεται στην ταχεία ανάπτυξη και την ψηφιακή επέκταση, προκειμένου η REVOLT να εδραιωθεί περαιτέρω ως ο εξέχων μοχλός της παγκόσμιας κουλτούρας. Ο Samuels είναι αφοσιωμένος στο να βοηθά τις γενιές Millennials και Gen-Z να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο που αλλάζει και να πυροδοτήσει την αλλαγή χρησιμοποιώντας το Hip-Hop ως φακό για να εξερευνήσει την εμπειρία των Μαύρων σε όλο τον κόσμο.

  Ο Samuels έχει αναγνωριστεί για την εργασία του ως στέλεχος μάρκετινγκ, λαμβάνοντας πολλές τιμητικές διακρίσεις, όπως και τον τίτλο του Τηλεοπτικού Στελέχους της Χρονιάς από την Digiday, ενός από τους κορυφαίους 100 ηγέτες περιεχομένου από την CableFax και ως Trailblazer in Media από τους «100 Black Men of New York». Εκτός από το αξιοσημείωτο έργο του στους δημιουργικούς κλάδους, ο Samuels είναι επίσης συγγραφέας με μπεστ σέλερ στο Amazon.

  Ο Samuels έλαβε το πτυχίο του από το Duke University, μαζί με MBA και πτυχίο Master από το Πανεπιστήμιο του Sanford μέχρι την ηλικία των 25 ετών. Ο Samuels παραμένει έτοιμος να επανασχεδιάσει το τοπίο των σύγχρονων μέσων και να ενδυναμώσει τους δημιουργούς, παράγοντας καινοτόμες πλατφόρμες που στοχεύουν στην προώθηση της μαύρης κουλτούρας.

 • Αγαπημένη γεύση Ben & Jerry's: Phish Food και Change the Whirled

  Μουσική: Αφρο-Ποπ, Βραζιλιάνικη Σάμπα, Παλιάς Σχολής Χιπ Χοπ – και οτιδήποτε Motown

  Βιβλίο/Ταινία: Art of War (Sun Tzu), The Alchemist (Paulo Coelho) και ολόκληρη η σειρά της Marvel Universe (The Avengers, Black Panther, Iron Man, Spiderman, όλοι οι σούπερ ήρωες!)

  Αγαπημένα ρητά: «Πάντα κάτι φαίνεται αδύνατο, μέχρι να πραγματοποιηθεί.» Νέλσον Μαντέλα «Για να δημιουργήσω τον David αφαίρεσα ό,τι δεν ήταν David από το άγαλμα.» Michelangelo

  Μ.Κ.Ο. ή Κοινωνικός /Περιβαλλοντικός Σκοπός: Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια ζώντας σε πολλές χώρες ως μέλος μιας στρατιωτικής οικογένειας. Το ταξίδι ήταν μια εμπειρία διεύρυνσης και διαμόρφωσης ζωής. Οι γονείς μου με ενθάρρυναν συνεχώς να γίνω ένας παγκόσμιος πολίτης – αγκαλιάζοντας την ποικιλομορφία των ανθρώπων και των πολιτισμών και αναζητώντας παράλληλα κοινό έδαφος. Ήξερα ότι ήμουν προορισμένη να περάσω τη ζωή μου εργαζόμενη για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Ως διοργανώτρια, έλαβα πλούσια εκπαίδευση από καταπληκτικούς ανθρώπους, δεσμευμένους στη διασφάλιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους: ακτιβιστές της κοινότητας στο Μισισίπι που αγωνίζονται για ίση πρόσβαση στην ψήφο. Μετανάστες και εποχικούς γεωργούς στη Βόρεια Καρολίνα που απαιτούν καθαρό πόσιμο νερό στα χωράφια. Άστεγες γυναίκες με τις οικογένειές τους στη Φιλαδέλφεια που ανακατασκευάζουν εγκαταλελειμμένα κτίρια σε οικονομικά προσιτή στέγαση. Επιχειρηματικούς έφηβους στο Νότιο Μπρονξ που λειτουργούν τις δικές τους λαϊκές αγορές. Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, έχω εργαστεί ως συνεργάτης δικαιοσύνης και ισότητας με ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά. Είμαι τυχερή που ζω το πάθος μου ως υπεύθυνη στρατηγικής/εκπαιδεύτρια σε οργανισμούς, κοινότητες, επιχειρήσεις και ηγέτες που προωθούν προοδευτικές πολιτικές στους τομείς της φυλετικής ισότητας, των πολιτικών δικαιωμάτων, της οικονομικά προσιτής στέγασης, της προσβάσιμης υγειονομικής περίθαλψης, της ποιοτικής εκπαίδευσης και της οικονομικής ανάπτυξης της κοινότητας.

  Μερικά ιστορικά στοιχεία… Πόσο καιρό είμαι στο ΔΣ: Από το 1996

  Η ιστορία μου με την Ben & Jerry’s: Γνώρισα τον Ben, τον Jerry και τον Jeff στο ξεκίνημα της ειρηνευτικής καμπάνιας One Percent for Peace Campaign. Συνεργαζόμουν για πολλά χρόνια με την οργάνωση Jobs for Peace που είχε στόχο τη μεταφορά του 25% των πόρων που διατίθεται για στρατιωτικούς σκοπούς, σε αναγκαίες εγχώριες δαπάνες για την εκπαίδευση, την αγορά εργασίας, την υγεία και τη στέγαση. Οι δύο προσπάθειες εναρμονίζονταν άμεσα. Αμέσως μετά την εθελοντική μου εργασία στην One Percent for Peace Campaign, μου ζήτησαν να μελετήσω την οργάνωση του ιδρύματος Ben & Jerry's Foundation. Με συμβουλές προοδευτικών ακτιβιστών και διοργανωτών από όλη τη χώρα, το Ίδρυμα ανέθεσε στους υπαλλήλους τη λήψη αποφάσεων για τη συγκέντρωση δωρεών. Μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας με την εταιρεία σε διάφορα έργα, δέχτηκα με ενθουσιασμό την υποψηφιότητα και την ανακήρυξή μου σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ben & Jerry's.

  Γιατί είμαι παθιασμένη με την Ben & Jerry's: Η Ben & Jerry’s είναι ο «απόλυτος μονόκερος». Ποιος άλλος θα μπορούσε να φανταστεί ότι μια επιχείρηση θα ήταν το ιδανικό μέσο για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης;!; Η τριμερής αποστολή της εταιρείας δηλώνει με τόλμη ότι μια επιχείρηση μπορεί και πρέπει να λειτουργεί με τρόπο που να είναι ταυτόχρονα ηθικός, βιώσιμος και κερδοφόρος. Και πραγματικά λειτουργεί! Πιστεύω ότι οι καλύτερες ιδέες, πρακτικές, πολιτικές και νίκες της εταιρείας έπονται. Είμαι βέβαιη ότι τις επόμενες δεκαετίες, η Ben & Jerry's θα συνεχίσει να αμφισβητεί, να εφευρίσκει ξανά τον εαυτό της και να συμβάλει στη δημιουργία ενός δίκαιου και φιλεύσπλαχνου κόσμου. Με ποιες μοναδικές ικανότητες συνεισφέρω στην Ben & Jerry's και στο Δ.Σ; Διαθέτω πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της κοινωφελούς οικονομικής ανάπτυξης, την υπεράσπιση δημοσίων αστικών και αγροτικών πολιτικών, την οργανωτική ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας. Αυτές οι δεξιότητες αποδείχτηκαν χρήσιμες καθώς η εταιρεία 1) ανέπτυξε τρόπους συνεργασίας με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, 2) συνυπολόγισε τις επιπτώσεις σημαντικών επιχειρηματικών αποφάσεων στην ευρύτερη κοινότητα, 3) αναθεώρησε εκστρατείες μάρκετινγκ που έδιναν έμφαση σε θέματα όπως το Δίκαιο Εμπόριο και 4) ζήτησε τη στήριξη και την ενθάρρυνση του Διευθύνοντος Συμβούλου και των ανώτερων στελεχών στον οραματισμό και προγραμματισμό.

  Συνεργάστηκα με ενδιαφερόμενα μέρη και επιχειρήσεις για τη δημιουργία αμοιβαίας κερδοφορίας και ευημερίας, τόσο στο εσωτερικό των επιχειρήσεων όσο και στην ευρύτερη κοινότητα. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι δεξιότητες στον στρατηγικό σχεδιασμό, την οργανωτική ανάπτυξη, την ανάπτυξη ηγεσίας, τη δημιουργία ομάδων, την υπεράσπιση της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής δικαιοσύνης και τη συνεργασία. Συνδυάζοντας το υπόβαθρό μου στη δημοσιογραφία και την πολιτική, έχω εντοπίσει και συνδέσει κοινοτικούς και εθνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με εκστρατείες ακτιβισμού της εταιρείας και προσπάθειες που καθοδηγούνται από τις εταιρικές αξίες. Πολλές από αυτές τις σχέσεις έχουν οδηγήσει σε στρατηγικές συνεργασίες με την εταιρεία.

  Ως μέλος του Δ.Σ., χρησιμοποίησα αυτόν τον συνδυασμό δεξιοτήτων για να υποστηρίξω τον σχεδιασμό στρατηγικών που ενισχύουν τα κοινωνικά κινήματα της εταιρείας για ισότητα, δικαιοσύνη και ισονομία. Μέσα από τη δουλειά μου στο Δ.Σ., δημιούργησα ένα δυνατό μοντέλο αφήγησης ως στρατηγική για να συμμετάσχω σε διάφορες εκλογικές ομάδες των φαν μας. Η αφήγηση ιστοριών (Storytelling) αναγνωρίζεται πλέον ως ένας μοναδικός τρόπος της Ben & Jerry’s για τη μεταφορά ισχυρών μηνυμάτων, την ενίσχυση των περιθωριοποιημένων φωνών και την αύξηση της αμοιβαίας κατανόησης.