Skip to main content

 

38008_BJxTC_VLS_Header_800.jpg

Η Δέσμευση μας στο Ανιχνεύσιμο Κακάο

Ως Ben & Jerry's, δεσμευόμαστε να φτιάχνουμε το καλύτερο δυνατό παγωτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά μας είναι το κακάο, βασικό συστατικό της επιτυχίας για μερικές από τις πιο δημοφιλείς μας γεύσεις. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, χρησιμοποιούμε αρκετό κακάο, επομένως τα τελευταία χρόνια εργαζόμαστε εντατικά για ένα πιο δίκαιο μέλλον για τους καλλιεργητές κακάο στο δίκτυό μας μέσω της συνεργασίας μας με τη Fairtrade και των πρωτοβουλιών μας για να παρέχουμε ένα καλύτερο εισόδημα στους αγρότες μας. Και τώρα κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την πρωτοβουλία Open Chain της Tony's Chocolonely's για να προωθήσουμε την αποστολή του τερματισμού της σύγχρονης δουλείας στη βιομηχανία της σοκολάτας, ενώ συνεχίζουμε να βοηθάμε τους αγρότες στο ταξίδι τους προς ένα καλύτερο εισόδημα.

The cocoa beans in the brand-new Chocolatey Love A-Fair treats are sourced through Tony’s Open Chain which helps companies take steps to end modern slavery and child labour in the chocolate industry. By adopting Tony’s 5 Sourcing Principles, companies take responsibility for ensuring an open and traceable supply chain and paying a higher price to address poverty, the root cause of social injustice for cocoa farmers.  

Η Ben & Jerry's πληρώνει ήδη στους αγρότες ένα επιπλέον ποσό για τους κόκκους κακάο τους μέσω μιας συνεχιζόμενης συνεργασίας με τη Fairtrade, και το ενισχύει περαιτέρω πληρώνοντας επιπλέον για «εισοδήματος διαβίωσης». Ως μέρος της πρωτοβουλίας Open Chain, η Ben & Jerry's θα δεσμευτεί τώρα επίσης για τις πέντε Αρχές Προμήθειας της Tony's, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώσει ένα επιπλέον ποσό για την περαιτέρω υποστήριξη των συνεταιρισμών εταίρων στην Ακτή Ελεφαντοστού. Με την ένταξή μας στην πρωτοβουλία Open Chain, γινόμαστε η πρώτη εταιρεία παγωτού που προμηθεύεται ανιχνεύσιμο κακάο μέσω του δικτύου προμήθειας Open Chain.

To celebrate our commitment to a mission to end modern slavery in cocoa and the taste-bud-tantalising joy of chocolate, we’re churning up two exciting new flavours, inspired by Tony’s famous sea salt caramel chocolate bar! Chocolatey Love A-Fair ice cream (happily available in dairy and Non-Dairy) features chocolate ice cream with salted caramel swirls, caramel chunks, and sea salt chocolatey chunks. Just like chocolate and salted caramel, Ben & Jerry’s and Tony’s Chocolonely are a pretty sweet duo.  

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε το ταξίδι προς το ανιχνεύσιμο κακάο τα επόμενα χρόνια.

Ανισότητες στην καλλιέργεια κακάο

Γιατί τόσο έντονο ενδιαφέρον για το κακάο; Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα σημαντικό συστατικό στις γεύσεις μας, η βιομηχανία σοκολάτας αντιμετωπίζει μια σειρά από μοναδικές προκλήσεις που δυσκολεύουν ιδιαίτερα τους αγρότες να ευδοκιμήσουν. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 30.000 περιπτώσεις σύγχρονης δουλείας και 1,56 εκατομμύρια περιπτώσεις παιδικής εργασίας στη βιομηχανία σοκολάτας στην Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού. Γι' αυτό δεσμευόμαστε στο Open Chain, μια πρωτοβουλία που βοηθά τις εταιρείες να τερματίσουν τη σύγχρονη δουλεία και την παράνομη παιδική εργασία στη βιομηχανία σοκολάτας, αντιμετωπίζοντας τη βασική αιτία: τη φτώχεια.

Η βιομηχανία της σοκολάτας κυριαρχείται από έναν μικρό αριθμό μεγάλων εταιρειών που επωφελούνται από τη διατήρηση των τιμών του κακάο σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα, ανεξάρτητα από το κόστος για τους παραγωγούς κακάο. Το 60% του παγκόσμιου κακάο προέρχεται από δύο μόνο χώρες: την Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος της εκμετάλλευσης στη βιομηχανία σοκολάτας - σύγχρονη δουλεία και παράνομη παιδική εργασία - συγκεντρώνεται εκεί. Οι αγρότες, που συχνά καλλιεργούν μικρά αγροτεμάχια, βγάζουν μόλις 0,78 δολάρια την ημέρα από τις καλλιέργειές τους, ποσό πολύ χαμηλότερο από τα 2,16 έως 2,49 δολάρια ανά άτομο ανά ημέρα, βασικό εισόδημα  που απαιτείται για την επιβίωση στην Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες αναγκάζονται σε έναν κύκλο φτώχειας που προκαλεί άμεσα τη σύγχρονη δουλεία και την παράνομη παιδική εργασία στη βιομηχανία σοκολάτας.

Ποια είναι η λύση; Ξεκινά με την πληρωμή δίκαιων τιμών στους αγρότες για τη συγκομιδή τους, η οποία αρχίζει να σπάει τον κύκλο της φτώχειας και, σε συνδυασμό με την παραγωγικότητα και την καθοδήγηση, παρέχει τη βάση για καλύτερη διαχείριση των αγροκτημάτων οδηγώντας σε πιο δίκαια εισοδήματα.

Tony’s Open Chain 

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Tony's Chocolonely και την αποστολή τους να τερματίσουν τη σύγχρονη σκλαβιά στη βιομηχανία της σοκολάτας! Δεσμευόμαστε να μεταφέρουμε την προμήθεια κακάο στον τρόπο λειτουργίας της Open Chain πρωτοβουλίας, έτσι ώστε οι κόκκοι κακάο να είναι ανιχνεύσιμοι και με υπεύθυνη προέλευση μέσω των πέντε Αρχών Προμήθειας Open Chain:

  1. Μετάβαση σε πλήρως ανιχνεύσιμους κόκκους κακάο. 
  2. Καταβολή πρόσθετης πριμοδότησης για τους κόκκους κακάο, επιτρέποντας στους αγρότες να αποκτήσουν επαρκές εισόδημα διαβίωσης. 
  3.  Προώθηση ισχυρών συνεταιρισμών για να καταρτιστούν και να καταστήσουν το έργο της καλλιέργειας κακάο ασφαλές και βιώσιμο. Συλλογικά, αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες στέκονται δυνατοί και έχουν την εξουσία να αλλάξουν δομικά την ανισότητα στην αλυσίδα αξίας. 
  4. Συμμετοχή σε μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις που παρέχουν στους αγρότες ασφάλεια εισοδήματος και την ευκαιρία να επενδύσουν στις επιχειρήσεις τους. 
  5. ραγωγικότητα και την ποιότητα του κακάο τους και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη γεωργία και τις σχετικές καλλιέργειες.

Fairtrade 

Έχουμε δεσμευτεί εδώ και καιρό να προμηθευόμαστε κακάο, ζάχαρη, βανίλια, μπανάνες και καφέ με πιστοποίηση Fairtrade για όλες τις γεύσεις μας. Όταν βλέπετε το λογότυπο Fairtrade στις συσκευασίες μας, γνωρίζετε ότι οι μικροκαλλιεργητές που παρήγαγαν αυτά τα συστατικά έλαβαν ένα Fairtrade αντίτιμο πέρα ​​από την κανονική τιμή αγοράς για την καλλιέργεια τους. Και καθώς μεταβαίνουμε στον τρόπο εργασίας Open Chain, παραμένουμε προσηλωμένοι και στα Fairtrade συστατικά μας. 

Βιώσιμο Εισόδημα για όλους

Εκτός από την πιστοποίηση Fairtrade, συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας στη Fairtrade για να διασφαλίσουμε ότι οι παραγωγοί των πρώτων υλών μας μπορούν να έχουν επαρκές εισόδημα διαβίωσης και να ζήσουν πλήρεις, αξιοπρεπείς ζωές. Χρησιμοποιούμε μια πρωτοβουλία που βασίζεται σε έργα με στόχο να παρέχουμε ένα καλύτερο εισόδημα στους αγρότες μας. Το 2020, γίναμε η πρώτη εταιρεία παγωτού που πλήρωσε μια δίκαιη τιμή για το κακάο που χρησιμοποιείται στο παγωτό σοκολάτας. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε στους αγρότες ένα πρόσθετο ποσό επιπλέον της τιμής δίκαιου εμπορίου για να καλύψουμε το χάσμα τιμολόγησης του επαρκούς εισοδήματος διαβίωσης — χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αγρότες για να επενδύσουν στις αγροτικές τους δραστηριότητες και στις ανάγκες των νοικοκυριών τους.

Συμπερασματικά

Στη Ben & Jerry's, χρησιμοποιούμε αυτό που ονομάζουμε επιχειρηματικό μοντέλο συνδεδεμένης ευημερίας, πράγμα που σημαίνει ότι πιστεύουμε ότι όλοι όσοι συνεισφέρουν στην παραγωγή των γεύσεών μας πρέπει να ευημερούν από τη σχέση τους μαζί μας καθώς προσπαθούμε να κάνουμε τη «δικαιοσύνη» το πρώτο μας συστατικό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε την πρωτοβουλία Open Chain στους πολλούς τρόπους με τους οποίους φέρνουμε αυτό το μοντέλο στη ζωή στην επιχείρησή μας, στην αποστολή να τερματίσουμε τη σύγχρονη δουλεία και την παράνομη παιδική εργασία στη βιομηχανία σοκολάτας!