Στην Ben & Jerry’s, νοιαζόμαστε για το παγωτό μας, από την αγελάδα έως το χωνάκι. Και αυτό σημαίνει ότι φροντίζουμε για την ευημερία των κτηνοτρόφων, των εργαζομένων σε φάρμες, των αγελάδων και του περιβάλλοντος. Άλλωστε, δεν μπορείς να φτιάξεις παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά και δεν μπορείς να φτιάξεις παγωτό Ben & Jerry’s χωρίς την επιπλέον προσπάθεια.

Μέσω του προγράμματος Caring Dairy, συνεργαζόμαστε με κτηνοτρόφους κυρίως στην πατρίδα μας στο Vermont, καθώς και στην Ολλανδία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, για να τους υποστηρίξουμε στη βελτίωση των κτηνοτροφικών πρακτικών τους. Ο στόχος μας; Ευημερούντες κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι σε φάρμες, υγιείς αγελάδες και προστασία του περιβάλλοντος.

Υποστήριξη των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων σε φάρμες

Η υποστήριξη των κτηνοτρόφων είναι καίριας σημασίας στην αποστολή Caring Dairy. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ο πρώτος αγοραστής γαλακτοκομικών προϊόντων που υιοθέτησε το Πρόγραμμα Milk with Dignity, ένα ανεξάρτητο πρότυπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθοδηγούμενο από τους εργαζόμενους σε φάρμες για τις συνθήκες εργασίας σε φάρμες γαλακτοπαραγωγής στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Και για τη συμμετοχή των κτηνοτρόφων στα προγράμματα Caring Dairy και Milk with Dignity, τους πληρώνουμε ένα επιπρόσθετο ποσό, οπότε όλοι κερδίζουν.

Διατήρηση της υγείας του κοπαδιού

Ξεκινάμε ένα νέο πιλοτικό πρότυπο γαλακτοκομικών προϊόντων με την Global Animal Partnership (GAP), που αξιολογεί τις αγελάδες κάθε φάρμας, για να διασφαλιστεί ότι είναι υγιείς και ότι λαμβάνουν πολύ καλή φροντίδα. Κάθε φάρμα στο πρόγραμμα Caring Dairy των ΗΠΑ πρέπει να πληροί ανεξάρτητα, κορυφαία στον κλάδο πρότυπα τρίτων για να εξασφαλίσει την ευεξία του κοπαδιού της.

Προώθηση της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος του προγράμματος Caring Dairy. Το πρόγραμμα βοηθά τους αγρότες να εφαρμόσουν αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές — μια προσέγγιση στη γεωργία που δημιουργεί υγιή οικοσυστήματα. Στην πραγματικότητα, ήμασταν από τους πρώτους που εφάρμοσαν το πρόγραμμα υπεύθυνης γαλακτοκομίας ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα στα πρότυπά μας, και προχωράμε ακόμη περισσότερο τώρα, προωθώντας την αναγεννητική γεωργία. Εδώ στις ΗΠΑ, συνεργαζόμαστε με γεωπόνους στο Πανεπιστήμιο του Vermont και σε άλλα τοπικά πανεπιστήμια, μαζί με τους κτηνοτρόφους μας του προγράμματος Caring Dairy, για να σημειώσουμε μετρήσιμη πρόοδο στην οικοδόμηση της υγείας του εδάφους, η οποία είναι κρίσιμη για την ποιότητα του νερού και τη βιοποικιλότητα.

Δείτε τα Πρότυπα Caring Dairy