Skip to main content

If It's Melted It's Ruined
Globe outline Sun blazing

Υπερθέρμανση του πλανήτη. Κλιματική αλλαγή Κλιματική δικαιοσύνη.
Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής γίνονται ολοένα και πιο εμφανή. Από το λιώσιμο των πάγων μέχρι τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στα δάση, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι οι ρύποι από τις εκπομπές άνθρακα που παράγει ο άνθρωπος επηρεάζουν τον εύθραυστο πλανήτη μας. Οι επιστημονικές ενδείξεις είναι αδιαμφισβήτητες: η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι γεγονός και επηρεάζει ήδη τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Το ερώτημα τώρα είναι «Τι κάνουμε γι' αυτό;»

Read More 

Τα αποτελέσματα στον πλανήτη μας και τους ανθρώπους:

Κάθε χρόνο που περνάει, βλέπουμε τα μοτίβα βροχοπτώσεων να αλλάζουν, με πιο έντονες βροχές σε όλον τον κόσμο, τις δραματικές αλλαγές στην Αρκτική, τις αλλαγές στις εποχές αγροτικών καλλιεργειών, την αύξηση των επιπέδων θαλάσσης και την οξίνιση των ωκεανών. Ορισμένες από αυτές τις αλλαγές στο κλίμα μας θα έχουν δραματικές οικολογικές και κοινωνικές συνέπειες. Η σκληρή ειρωνεία της κλιματικής αλλαγής είναι ότι οι άνθρωποι στον αναπτυσσόμενο κόσμο, οι οποίοι έχουν τα λιγότερα μέσα για να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, θα πληρώσουν το ακριβότερο τίμημα για τα 200 χρόνια βιομηχανοποίησης και ρύπανσης από τον ανεπτυγμένο κόσμο. Πρόκειται πραγματικά για ένα ζήτημα κλιματικής δικαιοσύνης.

 

Λύσεις:

Επείγει περισσότερο από ποτέ να λάβουμε μέτρα για να μειώσουμε δραστικά τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Και πρέπει να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιράζονται δίκαια το βάρος και οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής μεταξύ όλων των κρατών του κόσμου. Εν τέλει, πρέπει να αποσυνδέσουμε την οικονομική ανάπτυξη από την ανάπτυξη μέσω της εξόρυξης και εξάντλησης των φυσικών πόρων.

Δεν υπάρχει γρήγορη λύση για την κλιματική αλλαγή, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να:

  • Απομακρυνθούμε από τα ορυκτά καύσιμα
  • Αυξήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • Επιβάλουμε μία τιμή στους ρύπους από εκπομπές άνθρακα
  • Εργαστούμε με τις αναπτυσσόμενες χώρες για επενδύσεις σε ανανεώσιμη ενέργεια

Τι σημαίνει αυτό για τη Ben & Jerry’s;

Η Ben & Jerry's έχει μακρά ιστορία στη μάχη για κλιματική δικαιοσύνη και στην εύρεση τρόπων για μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της επιχείρησής μας. Το 2002, ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα στις παραγωγικές μας εγκαταστάσεις στο Βερμόντ. Το 2007, τρέξαμε την πρώτη μας καμπάνια υπεράσπισης για την υπερθέρμανση του πλανήτη σε συνεργασία με το μουσικό γκρουπ Dave Matthews Band. Επενδύσαμε από νωρίς και τακτικά στην αποδοτικότητα σε όλες τις παραγωγικές μας μονάδες, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στα καταστήματά μας, προκειμένου να αυξήσουμε την ενεργειακή αποδοτικότητα και να συρρικνώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα.

Read More 

Σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σχετίζονται με τις λειτουργίες τους, και σε αυτές περιλαμβάνεται και η Ben & Jerry’s. Βασιζόμαστε στην αγροτική παραγωγή για τα βασικά μας υλικά, ειδικά για τα γαλακτοκομικά, καθώς και στην παραγωγή για να φτιάξουμε τα προϊόντα μας, τα φορτηγά για τη μεταφορά των τελικών προϊόντων μας και τους καταψύκτες για τη διατήρηση των παγωτών μας. Γνωρίζουμε το αποτύπωμα άνθρακα που μας αναλογεί και εργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα λειτουργιών για να το μειώσουμε. Εργαζόμαστε μαζί με τους αγρότες μας για να μειώσουμε τις εκπομπές μεθανίου από τις φάρμες, προωθούμε την αλλαγή σε καθαρότερους, πιο πράσινους καταψύκτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και χτίζουμε το Chunkinator στο εργοστάσιό μας στην Ολλανδία, που συμβάλλει στην τροφοδότηση του εργοστασίου από παραπροϊόντα παγωτού.  Γνωρίζουμε επίσης πως ό,τι έχουμε κάνει δεν είναι καθόλου αρκετό και πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Σημειώνουμε πρόοδο και το αναφέρουμε κάθε χρόνο στην Έκθεση Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης (SEAR) που δημοσιεύουμε. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα βήματα που ακολουθούμε για τη μείωση του δικού μας αποτυπώματος άνθρακα και του σχεδίου μας να μεταβούμε σε 100% καθαρή ενέργεια σε όλες μας τις εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ μέχρι το 2020.

ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ!

Χάρη, εν μέρει, σε περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια πολίτες παγκοσμίως που υπέγραψαν το ψήφισμα Avaaz που παρότρυνε τους παγκόσμιους ηγέτες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα (COP21), υπογράφηκε από 196 χώρες η Συμφωνία του Παρισιού, που αποτελεί ορόσημο, με τη δέσμευση να μην αυξηθεί η παγκόσμια θερμοκρασία πάνω από 1,5 βαθμό Κελσίου.

Και τώρα αρχίζει η πραγματική δουλειά.Ήρθε η ώρα που πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στους παγκόσμιους ηγέτες για να μεταβούν ταχύτατα στη χρήση 100% καθαρής ενέργειας και να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους που θα μας οδηγήσουν σε ένα πιο πράσινο, καθαρότερο μέλλον.Προσθέστε τη φωνή σας με αυτή εκατομμυρίων άλλων ανθρώπων που απαιτούν δράση για την κλιματική αλλαγή και υπογράψτε το ψήφισμα σήμερα!

 

Υπογράψτε το υπόμνημα τώρα!

 
 
Συχνές Ερωτήσεις:
Back To Top