Skip to main content

If It's Melted It's Ruined
Globe outline Sun blazing

 

Ο χρόνος εξαντλείται

Είμαστε περήφανοι που ήμασταν στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015, όταν οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντήθηκαν για να κάνουν κάτι πολύ σημαντικό: υιοθέτησαν ένα παγκόσμιο πλαίσιο, για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή συλλογικά και δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τη μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω των 2° Κελσίου. Αυτή ήταν μια ιστορική στιγμή της οποίας η προετοιμασία κράτησε χρόνια. Ωστόσο, το Παρίσι δεν ήταν το τέλος· ήταν μόνο η αρχή.

Με την έκδοση της πιο πρόσφατης έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος, η ομόφωνη απόφαση της επιστημονικής κοινότητας δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη· ο κόσμος μας ήδη βλέπει τα καταστροφικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και ο χρόνος για να λάβουμε δράση και να αποφύγουμε ακόμα περισσότερες καταστροφικές συνέπειες, εξαντλείται.

 

Η κλιματική αλλαγή έχει να κάνει με την Δικαιοσύνη

Από την ξηρασία και τις συγκλονιστικές πυρκαγιές στον Αμερικανικό Νότο, στο επίπεδο της θάλασσας που συνεχώς ανεβαίνει και τους έντονους τυφώνες, τα πραγματικά θύματα ενός πλανήτη που θερμαίνεται όλο και πιο πολύ, δεν είναι μόνο οι πολικές αρκούδες και οι πάγοι, αλλά οι άνθρωποι.

Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής δεν είναι ισότιμα. Η σκληρή ειρωνεία της κλιματικής αλλαγής είναι ότι οι άνθρωποι στον αναπτυσσόμενο κόσμο -εκείνοι που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές- θα είναι εκείνοι που θα πληρώσουν το μεγαλύτερο τίμημα για τα 200 χρόνια βιομηχανοποίησης και ρύπανσης, από τον αναπτυγμένο κόσμο. 
 Αυτό είναι πραγματικά ένα θέμα κλιματικής δικαιοσύνης.

 

Υπάρχουν όμως και Καλά Νέα

Ενώ γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι ελάχιστος, τα εξαιρετικά καλά νέα είναι ότι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και έχουμε την τεχνολογία για να το κάνουμε. Με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και ηλιακή ενέργεια, τις εξελίξεις στην ενεργειακή απόδοση στα σπίτια και τα γραφεία, τα ηλεκτρικά οχήματα, τους σταθμούς φόρτισης και την ανανεωτική γεωργία που μπορεί να καταγράψει τη ρύπανση από τα αέρια θερμοκηπίου, έχουμε όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για ξεκινήσουμε.

Η πρόσφατη έκθεση της IPCC ανέφερε ότι η αποφυγή των χειρότερων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και η διατήρηση της θερμοκρασίας κάτω από τους 1,5 βαθμούς Κελσίου, θα απαιτούσαν "γρήγορες, εκτεταμένες και πρωτοφανείς αλλαγές σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας". Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, είναι επίσης μία ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την οικονομία και το εργατικό μας δυναμικό, στην οικονομία καθαρής ενέργειας του μέλλοντος.

 

Συγκεκριμένα, πρέπει να:

 • Επιβάλουμε τιμή στον άνθρακα
 • Μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα (που σημαίνει μείωση των ορυκτών καυσίμων), κατά τουλάχιστον 45%, έως το 2030
 • Μεταβούμε 100% σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έως το 2050
 • Σταματήσουμε εντελώς τη χρήση άνθρακα 
 • Αφήσουμε τα ορυκτά καύσιμα στο έδαφος
 • Απομακρυνθούμε πλήρως από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων 
 • Σταματήσουμε την αποψίλωση των παλαιών, τροπικών δασών
 • Εξασφαλίσουμε στήριξη για τον μετριασμό και την προσαρμογή από τις αναπτυσσόμενες χώρες
 • Υιοθετήσουμε ανανεωτικές πρακτικές που μετατρέπουν τη γεωργία, από πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σε συλλέκτη άνθρακα.

 

Τι σημαίνει αυτό για τα Ben & Jerry’s?

Καταλαβαίνουμε ότι το αποτύπωμα αερίων του θερμοκηπίου για την παραγωγή παγωτού είναι σημαντικό. Κάθε κιλό παγωτού που φτιάχνουμε, παράγει περίπου 1 κιλό αερίων του θερμοκηπίου. Έχουμε δουλέψει σκληρά τα τελευταία χρόνια για να μειώσουμε τις εκπομπές σε όλα τα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας μας. Έχουμε εγκαταστήσει μία ηλιακή συστοιχία στο εργοστάσιό μας στο Waterbury, που παράγει το ένα τρίτο του ηλεκτρικού του εργοστασίου. Έχουμε εγκαταστήσει μία αναερόβια χώνευση στο εργοστάσιό μας στο Hellendoorn, στην Ολλανδία που μετατρέπει τα απόβλητα από το παγωτό που προέρχεται από τις παραγωγικές διαδικασίες, σε καθαρή ενέργεια που δίνει ενέργεια στο εργοστάσιο και έχουμε βοηθήσει να δημιουργηθεί μία πρωτοποριακή τεχνολογία για κλιματικά φιλικούς καταψύκτες. Αλλά για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν είναι αρκετό και υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γίνουν.

Τα Ben & Jerry's έχουν μόλις υιοθετήσει έναν νέο κλιματικό στόχο. Ο στόχος είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου κινήματος με το όνομα "Πρωτοβουλία που βασίζεται σε επιστημονικά πεδία" μία συνεργασία μεταξύ του Carbon Disclosure Project, του United Nations Global Compact, του World Resources Institute (WRI), της World Wide Fund for Nature (WWF)και της We Mean Business Coalition. Η SBTI βοηθάει εταιρείες να βάζουν στόχους που ανταποκρίνονται στην πιο πρόσφατη κλιματική επιστήμη, έτσι ώστε εμείς, σαν επιχειρηματική κοινότητα, να μπορούμε να κάνουμε το δικό μας κομμάτι για να συνεχίσουμε να κρατάμε την θερμοκρασία κάτω των 2ºC.

 

Γίνε και εσύ μέρος του Παγκόσμιου Κινήματος

Αν λιώσει, καταστρέφεται. Αυτό ισχύει και για το παγωτό, αλλά και για τον πλανήτη.

Χρειάζονται πολλά περισσότερα από τις ενέργειες μεμονωμένων εταιρειών και ανθρώπων για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Πρέπει συλλογικά, να καλέσουμε τους εκλεγμένους ηγέτες μας να υποστηρίξουν μια γρήγορη μετάβαση στην οικονομία της καθαρής ενέργειας του μέλλοντος. Έχουμε όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε, χρειαζόμαστε μόνο τη θέληση να το κάνουμε.

Έλα με το μέρος των Ben & Jerry's 

 

 

Οι Φίλοι μας
 • AVAAZ-logo.pngTo  Avaaz  είναι ένα παγκόσμιο κίνημα στο διαδίκτυο, με στόχο να προωθήσει την πολιτική που βασίζεται στον άνθρωπο, για να παίρνουν μέρος στη λήψη αποφάσεων, παντού.

 • ClimateReality-logo2.pngTo Climate Reality Project είναι είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, επικεντρωμένος στην εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και στην προάσπιση της καθαρής ενέργειας. Ενθαρρύνουν τους πολίτες να ενημερωθούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ενεργοποιηθούν, για να φέρουν την αλλαγή.

 • 350VT-logo.pngTo 350.org είναι ένα κίνημα για την κλιματική αλλαγή που οργανώνει, ενδυναμώνει και ενημερώνει τους πολίτες σε 188 χώρες, πιέζοντας τους ηγέτες τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση των εκπομπών. Το όνομα προέρχεται από τον στόχο της μείωσης των επιπέδων C02 της ατμόσφαιρας από τα 400 μέρη ανά εκατομμύριο, σε κάτω από 350 ppm.

 • BICEP-logo.pngTo BICEP είναι ένας συνασπισμός επιχειρήσεων που δεσμεύονται να συνεργαστούν με τους υπεύθυνους για την χάραξη της πολιτικής, έτσι ώστε να θεσπιστούν ουσιαστικές νομοθεσίες για την ενέργεια και το κλίμα, οι οποίες θα επιτρέψουν μία γρήγορη μετάβαση, σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα θα σταθεροποιήσει το εύθραυστο κλίμα του πλανήτη μας.

Back To Top
Τα τελευταία μας Blog

 

Συχνές Ερωτήσεις
 • Είναι αληθινή. Συμβαίνει τώρα. Για εμάς, όχι μόνο για τις πολικές αρκούδες και τους πάγους· αφορά τους ανθρώπους και είναι ζήτημα οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης.

  Είχαμε πάντα δεσμευτεί να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η επιχείρησή μας στο περιβάλλον. Έχουμε κάνει επενδύσεις στην ενεργειακή αποδοτικότητα και τη μείωση των αποβλήτων στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας, έχουμε εγκαταστήσει αναερόβιες χωνεύσεις που μετατρέπουν τα απόβλητα σε καθαρή ενέργεια, στην Ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής μας και προμηθευόμαστε μόνο το χαρτόνι του Forest Stewardship Council (FSC) για τις συσκευασίες μας.

 • Ως εταιρεία τροφίμων, πολλοί από τους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένων των Fairtrade προμηθευτών μας στον παγκόσμιο νότο, διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο από έναν πλανήτη που ζεσταίνεται. Και επειδή η κλιματική αλλαγή αποτελεί κίνδυνο για τους ανθρώπους στην αλυσίδα εφοδιασμού μας, υπάρχει κίνδυνος και για την επιχείρησή μας.

 • Για εμάς, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής δεν είναι μόνο περιβαλλοντολογικό. Είναι μία σοβαρή απειλή για τους φτωχότερους και τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στον πλανήτη. Το πρόβλημα αυτό έχει προκληθεί σε μεγάλο βαθμό από πλούσια, ανεπτυγμένα έθνη του βόρειου κόσμου, ενώ τα λιγότερο ανεπτυγμένα κράτη του παγκόσμιου νότου, κινδυνεύουν περισσότερο και έχουν τους λιγότερους πόρους, για να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο που θερμαίνεται γρήγορα. Είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικής δικαιοσύνης.

 • Κάνουμε ενέργειες εδώ και πολύ καιρό. Πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εκστρατεία για την υπερθέρμανση του πλανήτη το 2007, σε συνεργασία με τη μπάντα του Dave Matthews. Έχουμε μια μακρά ιστορία εστιασμένη στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επιχείρησής μας. 

  Έχουμε επενδύσει νωρίς και συχνά σε αποδοτικότητες στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας, για να αυξήσουμε την ενεργειακή απόδοση και να μειώσουμε τα απόβλητα. Έχουμε πρόσφατα εγκαταστήσει μία αναερόβια χώνευση στο εργοστάσιο παγωτού μας στην Ολλανδία, η οποία μετατρέπει τα απόβλητα από τη διαδικασία παραγωγής, σε δροσερή, καθαρή ενέργεια. Ακολουθεί μια αναλυτική λίστα με αυτά που έχουμε κάνει:

  • 2002 - Ξεκινήσαμε τις αντισταθμίσεις άνθρακα με την NativeEnergy, στις εγκαταστάσεις μας στο Βερμόντ
  • 2004 - Η Ανάλυση Κύκλου Ζωής ολοκληρώθηκε για την παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)
  • 2007 - Η ΕΕ άρχισε τις αντισταθμίσεις εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
  • 2007 - Ολοκληρώθηκε η καμπάνια για την προώθηση του One Sweet Whirled
  • 2008 - Η απογραφή του άνθρακα ολοκληρώθηκε στις ΗΠΑ
  • 2008 - Συνεργαστήκαμε με την Greenpeace για να κερδίσουμε την έγκριση EPA για ψυγεία χωρίς υδροφθοράνθρακα
  • 2014 - Η ανάλυση του κύκλου ζωής ολοκληρώθηκε για τις Ηνωμένες Πολιτείες
  • 2014 - Εγκαταστήσαμε μία αναερόβια χώνευση στο εργοστάσιο μας στην Ολλανδία
  • 2015 - Η Ανάλυση Κύκλου Ζωής ολοκληρώθηκε για την ΕΕ

   

 • Γνωρίζουμε ότι η εθελοντική εταιρική δράση δεν θα οδηγήσει στην αλλαγή των συστημάτων μεγάλης κλίμακας που απαιτείται για να διατηρείται η θερμοκρασία κάτω από τους 2º Κελσίου. Χρειαζόμαστε ηγέτες από όλον τον κόσμο, να υποστηρίξουν πολιτικές που καταργούν σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα και οδηγούν στην γρήγορη αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

  Μόνο ένα κοινωνικό κίνημα ευρείας βάσης θα δημιουργήσει τη συνεχή πίεση στους παγκόσμιους ηγέτες που μπορεί να μας δώσει αυτό το μέλλον χωρίς άνθρακα. Γι 'αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση του διεθνούς αυτού κινήματος. Μαζί, μπορούμε να δείξουμε στους παγκόσμιους ηγέτες ότι ο χρόνος για να δράσουμε είναι τώρα.

 • Προτρέπουμε τους fan μας, τους καταναλωτές και τους πολίτες μας να γίνουν μέρος του παγκόσμιου κινήματος. Αν θέλουμε να αποφύγουμε την καταστροφική κλιματική αλλαγή, θα χρειαστεί μια ευρεία ενεργοποίηση πολιτών που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν άμεση δράση για την προστασία του πλανήτη μας. Θα ενθαρρύνουμε τους fan μας να συμμετάσχουν στην Avaaz, μια από τις πολλές ομάδες που είναι μέρος του παγκόσμιου αυτού κινήματος.

  Η Avaaz θα συνεχίσει να δεσμεύει τους fan μας και θα τους ενθαρρύνει να αναλάβουν δράση, σε στιγμές που θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο. Θέλουμε να παρέχουμε έναν εύκολο τρόπο για τους fan μας να αναλάβουν δράση, σε ένα ζήτημα για το οποίο γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρονται.

 • Το 2015 είναι μία μεγάλη χρονιά. Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν ορίσει μια προθεσμία για την οριστικοποίηση μιας διεθνούς συμφωνίας που θα απαιτούσε από όλα τα έθνη να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για να διατηρηθεί η θερμοκρασία κάτω από τους 2º Κελσίου. 

  Για να το πούμε απλά, το 2015 είτε θα βάλει τον κόσμο σε μια πορεία προς ένα σταθερό μακροπρόθεσμο κλίμα, είτε θα κλειδώσουμε τον εαυτό μας σε ένα μέλλον με απροσδόκητες κλιματικές αλλαγές. Νομίζουμε ότι το πρώτο ακούγεται πολύ καλύτερο.

 • Ναι, έχει. Το αποτύπωμα άνθρακα ανά κιλό είναι περίπου 1kg ή περίπου 136.000 μετρικοί τόνοι αερίων θερμοκηπίου, ετησίως. Δες την Ανάλυση Κύκλου Ζωής, εδώ.

 • Ναι, τα Ben & Jerry's δεσμεύονται να μειώσουν το αποτύπωμα του GHG. Πιστεύουμε ότι οι εταιρείες πρέπει να θέσουν φιλόδοξους στόχους με ρίζες στην επιστήμη. Δεσμευόμαστε να αποσυνδέσουμε την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας από την αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 

  Δεσμευόμαστε να μειώσουμε κατά 80% τις εκπομπές μας, μέχρι το 2050, παρά το φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης της επιχείρησής μας. Μέχρι το 2020, δεσμευόμαστε να μειώσουμε την ένταση εκπομπών, ανά μονάδα παραγωγής, κατά 15%. 

   

 • Περισσότερο από τις μισές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας μας προέρχονται από την παραγωγή των συστατικών μας, κυρίως του γάλακτος. Οι εκπομπές από τις φάρμες είναι το 42% των συνολικών εκπομπών της εταιρείας μας, οπότε για να γίνει πραγματική πρόοδος στη μείωση του αποτυπώματος μας, πρέπει να συνεργαστούμε με τους οικογενειακούς γαλακτοπαραγωγούς μας για να βελτιώσουμε τη διαχείριση της κοπριάς, να μειώσουμε τις εντερικές εκπομπές από την αγέλη, και να προχωρήσουμε σε καλύτερες μεθόδους καλλιέργειας που προωθούν την υγεία του εδάφους και την απομόνωση του άνθρακα. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την αποτελεσματικότητα σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής μας και στο δίκτυο εφοδιασμού μας.

 • Οι εξερχόμενες μεταφορές αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του αποτυπώματος των επιχειρήσεων μας, επομένως η εφοδιαστική αλυσίδα είναι ένα σημαντικό κομμάτι του αποτυπώματος μας. Ωστόσο, το παγωτό που μεταφέρουμε διεθνώς, μετακινείται από τη θάλασσα που είναι και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μεταφερθούν αγαθά.

  Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ναυτιλίας αναφέρει ότι ένας τόνος εμπορευμάτων μπορεί να αποσταλεί από το λιμάνι της Μελβούρνης στην Αυστραλία στο λιμάνι του Long Beach στην Καλιφόρνια, μία απόσταση 12.770 χιλιομέτρων (7.935 μίλια) και να παράγει λιγότερες εκπομπές CO2 από ότι παράγει το ίδιο φορτίο στις ΗΠΑ, ενώ μεταφέρεται με φορτηγό από το Ντάλας στο Long Beach, μία απόσταση 2.307 χιλιομέτρων (1.442 μίλια). 

  Μπορείς να το διαβάσεις περισσότερα για αυτά, εδώ. 

  Προκειμένου να κάνουμε ουσιαστικές μειώσεις στο περίπου 15% του αποτυπώματος μας που σχετίζεται με την εξερχόμενη ναυτιλία, θα πρέπει να οδηγήσουμε τα φορτηγά-ψυγεία που μεταφέρουν τα προϊόντα μας στην εγχώρια αγορά, σε αυξημένη αποτελεσματικότητα.

   

   

 • Ναι, είμαστε μια γαλακτοκομική εταιρεία και είμαστε περήφανοι για τη σχέση μας με τους αγρότες που μας εφοδιάζουν με όλο το γάλα και την κρέμα. Ωστόσο, με τη γεωργία να είναι υπεύθυνη για το 15-20% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, έχουμε πολλά να κάνουμε, για να μειώσουμε τις εκπομπές από τις φάρμες μας.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε το πρόγραμμα Caring Dairy για να διερευνήσουμε δυνατότητες, όπως η ανάπτυξη ενός μοντέλου αερίου θερμοκηπίου για τις φάρμες μας, που θα μας επιτρέψει να μετρήσουμε πραγματικές μειώσεις στο αποτύπωμα μας. 

  Έχουμε αρχίσει, επίσης, να επενδύουμε σε σημαντικές τεχνολογίες, όπως διαχωριστές κοπριάς και βιολογικούς δείκτες σε γαλακτοκομικές φάρμες στην αλυσίδα εφοδιασμού μας, να μειώσουμε το αποτύπωμα του πετρελαίου μας και ταυτόχρονα να επωφεληθούν και οι αγρότες.
   

   

 • Είμαστε μεγάλοι fan του πλανήτη μας και πάντα παρακολουθούμε το αντίκτυπο που έχουμε στο περιβάλλον. Στις συσκευασίες μας, χρησιμοποιούμε το πιστοποιημένο χαρτόνι του Forest Stewardship Council. Λόγω των προβλημάτων υγιεινής, πρέπει να καλύψουμε το χαρτόνι FSC, επομένως η συσκευασία προς το παρόν δεν είναι ευρέως ανακυκλώσιμη. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να βελτιώσουμε και ελπίζουμε ότι τον μέσα στον επόμενο χρόνο, θα μπορέσουμε να σημειώσουμε πρόοδο σε αυτό το θέμα.

 • Προκειμένου να διατηρηθεί η παγκόσμια μέση θερμοκρασία κάτω των 2º C, η Ben & Jerry's υποστηρίζει τις ακόλουθες πολιτικές:

  • Βεβαιωνόμαστε ότι τα 2/3 του συνόλου των εμπορικά βιώσιμων αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων παραμένουν στο έδαφος
  • Καταργούμε πλήρως όλες τις εκπομπές ορυκτών καυσίμων, όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά όχι αργότερα από το 2050
  • Δεν πραγματοποιούμε νέες επενδύσεις σε υποδομές ορυκτών καυσίμων
  • Υποστηρίζουμε το να καταργήσουν όλες οι χώρες σταδιακά την εκπομπή ορυκτών καυσίμων, με δράσεις που ποικίλλουν ανάλογα με τις κοινές, αλλά και διαφοροποιημένες ευθύνες και τις αντίστοιχες δυνατότητες της κάθε χώρας
  • Στηρίζουμε τη μετάβαση της παγκόσμιας οικονομίας σε ανανεώσιμη ενέργεια κατά 100%, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η βιώσιμη ενεργειακή πρόσβαση για όλους, μέχρι το 2050
  • Υποστηρίζουμε το να μπει μια επιστημονικά σωστή τιμή, στη ρύπανση του άνθρακα που περιορίζει τη θέρμανση σε 2º Κελσίου.
  • Υποστηρίζουμε το να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο πλαίσιο, στο οποίο οι ανεπτυγμένες οικονομίες βοηθούν στη χρηματοδότηση της μετάβασης προς μια βιώσιμη ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών, με κέντρο το κλίμα, στις αναπτυσσόμενες χώρες και στον παγκόσμιο νότο

   

Back To Top

View All FAQs