Τεράστια μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας από την Ben & Jerry’s
Το παγωτό Cookie Dough με ζύμη μπισκότου μπορεί να τραβάει όλα τα βλέμματα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η ζύμη μπισκότου χρησιμεύει και σε κάτι άλλο: να φτιάχνεις μπισκότα! Τα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας μας αρέσουν μαλακά, αφράτα και ΜΕΓΑΛΑ. Προσθέστε μια μπάλα παγωτού Cookie Dough ανάμεσα σε δύο τέτοια μπισκότα για πραγματική απόλαυση.
ΥΛΙΚΑ
- ½ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ κουτάλι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουτάλι του γλυκού αλάτι
- ½ κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 φλιτζάνι κομμάτια ημίγλυκης σοκολάτας
- ½ φλιτζάνι τριμμένα καρύδια (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να δέσουν καλά. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια (προαιρετικά).
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε μία λαμαρίνα για μπισκότα χωρίς να τη βουτυρώσουμε, χρησιμοποιώντας μία μικρή κουτάλα παγωτού αφήνοντας απόσταση 5 έως 7 εκατοστών μεταξύ των μπισκότων. Πιέζουμε το κάθε κομμάτι με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού, ώστε να δημιουργηθεί μία επίπεδη διάμετρος 7 εκατοστών.
- Ψήνουμε μέχρι να δούμε ότι το κέντρο του κάθε μπισκότου είναι ελαφρώς μαλακό στην αφή, 11 με 14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν επάνω στη λαμαρίνα για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε δίσκους για να κρυώσουν τελείως.
Γίνονται 12 με 15 τεράστια cookies.
*Αυτή η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο Ben & Jerry’s Homemade Ice Cream & Dessert Book και χρησιμοποιήθηκε στο πρωτότυπο κατάστημα Scoop Shop.