Cookie Dough: Η θρυλική εφεύρεση της πιο δημοφιλούς μας γεύσης
Η πιο αγαπημένη γεύση Ben & Jerry's στον κόσμο ξεκίνησε με μία ανώνυμη πρόταση από έναν φαν το 1984, και από τότε τη λατρεύουν όλοι.
Παγωτό Cookie Dough, εμπνευσμένο από έναν ανώνυμο φαν το 1984
Πριν από χρόνια, όταν λειτούργησε το πρώτο μας κατάστημα στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ, είχαμε έναν πίνακα ανακοινώσεων όπου ο κόσμος μπορούσε να προτείνει νέες γεύσεις για να τις φτιάξουν ο Jerry και ο Ben. Οι ανώνυμες ιδέες άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά μία συγκεκριμένη ξεχώρισε.
Σήμερα ακούγεται πολύ απλό, αλλά τότε ήταν κάτι το επαναστατικό. Τι θα γινόταν αν έβαζε κάποιος μεγάλα κομμάτια ζύμης μπισκότου με κομμάτια σοκολάτας μέσα σε παγωτό βανίλια;
Ένας από τους μόνιμους πειρασμούς όταν ψήνεις μπισκότα είναι να δοκιμάσεις κάνα δυο φορές τη ζύμη. Μερικές φορές είναι δύσκολο γι' αυτόν που φτιάχνει τα μπισκότα να βάλει τη ζύμη στο ταψί, γιατί η γεύση της είναι υπέροχη πριν ακόμη μπει στο φούρνο.
Τα παιδιά στο κατάστημα Scoop Shop άρχισαν να πειραματίζονται με τη δημιουργία μιας ζύμης μπισκότου με κομμάτια σοκολάτας σε παγωτό βανίλια. Έγινε αμέσως επιτυχία.
Το Cookie Dough σημείωσε τεράστια επιτυχία στο κατάστημά μας
Η γεύση ήταν στην αρχή διαθέσιμη μόνο στο κατάστημα του Μπέρλινγκτον στο Βερμόντ και οι φαν άρχισαν να συρρέουν από παντού για να τη δοκιμάσουν. Ένας από τους υπαλλήλους μας θυμάται ότι μία μέρα είδε μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ να καταφθάνει στο κατάστημά μας στο Μπέρλινγκτον, αναζητώντας το Cookie Dough που είχε τελειώσει. Οι φοιτητές κατέληξαν στο απέναντι παντοπωλείο όπου αγόρασαν μία συσκευασία έτοιμης ζύμης για μπισκότα. Την έφεραν πίσω στο κατάστημα, παρήγγειλαν παγωτό βανίλια, έκοψαν τη ζύμη σε κομματάκια και την ανακάτεψαν μέσα στο παγωτό.
Το μακρύ ταξίδι του πιο διάσημου παγωτού στον κόσμο
Στη Ben & Jerry’s πάντα πιστεύαμε ότι αν αξίζει να κάνεις κάτι, αξίζει να το κάνεις σωστά. Στην περίπτωση του Cookie Dough, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να βρούμε πώς θα πετύχουμε την οικεία γεύση, την πυκνότητα και την υφή της ζύμης μπισκότου σε θερμοκρασίες παγωτού. Ο δικός μας «Πρώτος Θεραπευτής Παγωτού», ο Peter Lind, συνεργάστηκε με μία επιχείρηση που επίσης διακρίνεται για τις αξίες της, τη Rhino Foods, και μέσα στο απίστευτο διάστημα των έξι χρόνων καταφέραμε να τελειοποιήσουμε τη ζύμη μπισκότου που βρίσκεται σήμερα στα ψυγεία μας.
Οι άνθρωποι της Rhino Foods πέρασαν πολλές ώρες στην κουζίνα μας, κι εμείς στη δική τους. Αναμείξαμε, ανακατέψαμε, φτιάξαμε διάφορα σκευάσματα και φάγαμε παρέα απίστευτα μεγάλες ποσότητες ζύμης μπισκότου. Αυτό ήταν το πρώτο από τα πολλά γευστικά ταξίδια που ακολούθησαν, συνδυάζοντας την τέχνη με την επιστήμη για χάρη της καινοτομίας στο παγωτό.
Το 1991, παρουσιάσαμε το Cookie Dough σε κύπελλο και είμαστε περήφανοι που το καταφέραμε. Έκτοτε, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και λατρεμένες γεύσεις μας!
Είναι η Cookie Dough η αγαπημένη σας γεύση; Μιλήστε μας για την αγάπη για το #cookiedough στο Twitter @benandjerrysGR