Skip to main content

Τώρα είναι η ώρα!

Σε μια εποχή, όπου ο διαχωρισμός του κοινωνικού συνόλου, γίνεται όλο και μεγαλύτερος, καλούμε τους φίλους μας σε όλον το κόσμο να γίνουμε ένα και να υπερασπιστούμε τη δημιουργία ενός πιο γλυκού κόσμου, μέσα από τη δράση μας “One Sweet World”!

Read More
Quote by Helen Keller
JK Rowling
martin luther king
Υποστηρίζουμε την ενότητα, και όχι τη κοινωνική διαίρεση!

Μέσω της πρωτοβουλίας "One Sweet World", ζητάμε από τους φίλους μας να επιλέξουν την κοινωνική συνοχή, έναντι της κοινωνικής διαίρεσης! Μαζί μπορούμε να μοιραστούμε θετικές ιστορίες, να αμφισβητήσουμε διαστρεβλωμένες αντιλήψεις για τις εθνικότητες, τις φυλές, τον πλούτο και τις θρησκείες, και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του φόβου και της προκατάληψης που μεγαλώνει γύρω μας.

Ζητάμε από όλους σας να έρθετε μαζί μας για να κάνουμε την κοινωνία μας λίγο πιο γλυκιά!

Ορίστε τι μπορείτε να κάνετε

Θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί αυτό είναι σημαντικό για εμάς εδώ στη Ben & Jerry's;

Πηγαίνετε στη σχετική σελίδα!


Συχνές ερωτήσεις
 • Στη Ben & Jerry’s, είχαμε πάντα αδυναμία στο παγωτό και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν φοβόμαστε να ορθώσουμε το ανάστημά μας για ζητήματα που μας αφορούν. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε υπερασπιστεί πολλά θέματα, από την ισότητα του γάμου, έως την προστασία των ζώων και την εξυγίανση της πολιτικής, προσπαθώντας πάντα να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός πιο γλυκού κόσμου για όλους. Ως πιστοποιημένη εταιρεία B-Corp, η Ben & Jerry’s, καθώς και πάνω από 1.000 εταιρείες παγκοσμίως, έχει σκοπό να χρησιμοποιεί την επιχειρηματική δραστηριότητα, ως κινητήρια δύναμη για το καλό των ανθρώπων και του πλανήτη. Στον πυρήνα όλων των σκοπών που υποστηρίζουμε βρίσκεται η ισότητα, και το μήνυμα ειρήνης και αγάπης που θέλουμε να διαδώσουμε.

 • Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε περίεργους καιρούς: βλέπουμε τις ολέθριες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε ορισμένους, από τους πιο φτωχούς και πιο ευάλωτους ανθρώπους του πλανήτη, και τους κοινωνικά αδύναμους να αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού. Κάθε χρόνο, βλέπουμε την ανισότητα να γιγαντώνεται, με τους 62 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη να κατέχουν πλούτο, αντίστοιχο με εκείνον του μισού παγκόσμιου πληθυσμού! Οι φωνές όσων στερούνται το δικαίωμα ψήφου, αποκλείονται από τα κοινά... και έχουμε ζήσει στιγμές που, πραγματικά, υπονομεύουν την ενότητα της κοινωνίας μας. Τώρα είναι η στιγμή να ενωθούμε και να οικοδομήσουμε ένα πιο γλυκό μέλλον.

 • Ως πιστοποιημένη εταιρεία B-Corp, η Ben & Jerry’s, καθώς και πάνω από 1.000 εταιρείες παγκοσμίως, έχει σκοπό να χρησιμοποιεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα, ως κινητήρια δύναμη για το καλό των ανθρώπων και του πλανήτη. Δεν υπάρχει γρήγορος και εύκολος τρόπος για την αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας και αδικίας, αλλά ξέρουμε ότι ως εταιρεία μπορούμε να:

  • Προωθούμε ιδέες και δράσεις που ενισχύουν την ένταξη και την ομαδικότητα στις κοινωνίες.
  • Υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες απλών πολιτών, που προωθούν τον καλύτερο διάλογο μεταξύ των κοινωνιών, και συμβάλλουμε στην ενίσχυση της συλλογικής φωνής τους, ώστε να αντιμετωπίσουν την αυξημένη επιρροή των μεγάλων εταιρειών.
  • Διασφαλίζουμε την πιο βασική ελευθερία - το δικαίωμα ψήφου - υποστηρίζοντας την καλύτερη πρόσβαση στη δημοκρατία για περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες.

 • Πιστεύουμε ότι το μέλλον μας εξαρτάται από το πόσο καλά μπορούμε να ενσωματωθούμε και να αξιοποιήσουμε τη διαφορετικότητα του κόσμου μας - από τους υπαλλήλους μας που φτιάχνουν brownies, μέχρι τους καλλιεργητές Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου, και τις κοινότητες μέσα στις οποίες λειτουργούμε. Για το λόγο αυτό, ζητάμε από εσάς και από εκατομμύρια, ακόμη, ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να μας ακολουθήσετε στην προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε ένα πιο γλυκό μέλλον που μας αξίζει!  Θα δραστηριοποιηθούμε σε τοπικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη για να κάνουμε τη διαφορά, με συνεργασίες με κοινωνικές οργανώσεις απλών πολιτών, τοπικούς συνεργάτες και φυσικά με εσάς. Όλα αυτά σε μία προσπάθεια να ρίξουμε φως στην κοινωνική αδικία και τον αποκλεισμό μέσω δράσεων, όπως εκστρατείες αφύπνισης των ψηφοφόρων και εθελοντικές πρωτοβουλίες. Θα κοινοποιούμε θετικές ιστορίες από όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, γιατί μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα θετικής αλλαγής.

 • Χωρίς νόμιμη ψήφο, οι φωνές δεν ακούγονται. Εάν οι άνθρωποι αποκλείονται, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής δεν θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πολιτικές που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Σύμφωνα με έρευνες, όταν οι πολίτες δεν βλέπουν πολιτικές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, ή όταν νιώθουν ότι οι πολιτικοί δεν τους αντιπροσωπεύουν πραγματικά, αισθάνονται αποκλεισμένοι και είναι ακόμη λιγότερο πιθανό να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να συμμετέχουν ενεργά στη δημοκρατία. Πιστεύουμε ότι η διασφάλιση της πρόσβασης όλων στο θεμελιώδες δικαίωμα της ψήφου 

Back To Top