H Ben & Jerry’s φορολογεί το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει
1 Οκτωβρίου 2015
Στη Ben & Jerry’s, γνωρίζουμε πως για να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει να γίνει μετάβαση ολόκληρης της οικονομίας μακριά από τα ορυκτά καύσιμα και αυτό πρέπει να ξεκινήσει τώρα.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε σε όλα τα επίπεδα, από τον καθένα ξεχωριστά, μέχρι τις επιχειρήσεις και τα κράτη, πιθανώς στην ανθρώπινη ιστορία.
Και, εάν το αντιμετωπίσουμε σωστά, θα είναι και η μεγαλύτερη ευκαιρία που παρουσιάστηκε στην ανθρώπινη ιστορία.
Απλά σκεφτείτε:
Από τις πηγές ενέργειες μέχρι τον τρόπο που καλλιεργούμε τη γη, κάθε προϊόν και διαδικασία θα πρέπει να γίνει ουδέτερο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Πιστεύουμε πως η φορολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε αυτήν τη μετάβαση.
Ο φόρος άνθρακα επιβάλεται σε κάθε μορφή εκπομπών, οδηγώντας στη μείωση της χρήσης των ορυκτών καυσίμων, ενώ προσφέρει έσοδα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τη δημιουργία πιο καθαρών και πράσινων τεχνολογιών.
Στον Καναδά, η Βρετανική Κολούμπια έχει ήδη επτά χρόνια θετικών αποτελεσμάτων φόρου άνθρακα.
Εδώ στις ΗΠΑ, το Βερμόντ προσπαθεί να κάνει το ίδιο.
Πιστεύουμε τόσο σε αυτήν την ιδέα που θεσπίσαμε το δικό μας εσωτερικό φόρο άνθρακα, ορίζοντας για κάθε μετρικό τόνο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, από το αγρόκτημα μέχρι τη χωματερή.
Οι επιστήμονες συμφωνούν πως πρέπει να περιορίσουμε τις εκπομπές κατά τουλάχιστον 80% μέχρι τα μέσα του αιώνα για να αποφύγουμε την πλήρη υπερθέρμανση του πλανήτη μας.
Εμείς ορίσαμε τους δικούς μας στόχους για τη μείωση των εκπομπών με βάση την ίδια επιστημονική καμπύλη.
Χρησιμοποιώντας την πρόσφατη Ανάλυση Κύκλου Ζωής που μας έδωσε μια εικόνα του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακά μας από την αγελάδα μέχρι το χωνάκι, θα επενδύσουμε τα έσοδα από τον φόρο που έχουμε επιβάλει για να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε προγράματα στα οποία ήδη εργαζόμαστε.
Το κομμάτι των γαλακτομικών αποτελεί το 42% των συνολικών εκπομπών του κύκλου ζωής των παγωτών μας, οπότε θα ξεκινήσουμε από τις συνεργασίες με τους αγρότες, για την εξέλιξη και εφαρμογή στρατηγικών για τη μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα.
Πιστεύουμε πως είναι ένα αρκετά φιλόδοξο σχέδιο, χωρίς να θέλουμε να παινευτούμε.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε μόνοι μας. Για να πετύχει αυτό το εγχείρημα, θα χρειαστούμε όλους εσάς, τους φίλους μας, για να διαδώσετε το μήνυμα και τις πολιτικές πολιτειών όπως το Βερμόντ, που σκέφονται με γνώμονα με το μέλλον.
Χρειαζόμαστε οι κυβερνήσεις παγκοσμίως να δεσμευτούν πως θα φορολογήσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να μεταφέρουν τις επενδύσεις από τον βρώμικο άνθρακα στην καθαρή ενέργεια που όλοι θέλουμε για το μέλλον.