Αφού ψυχθεί το μείγμα σε θερμοκρασία -5 °C και γίνει όμορφο και κρεμώδες, έχουμε δύο επιλογές. Αν πρόκειται για γεύσεις χωρίς κομμάτια, όπως η βανίλια ή η σοκολάτα, τότε το παγωτό προωθείται απευθείας στα μηχανήματα γέμισης και συσκευασίας. Αν όμως ετοιμάζουμε γεύσεις με κομματάκια, τότε πρέπει πρώτα να πάμε μια βόλτα στον τροφοδότη φρούτων.
Τα παλιά χρόνια, πριν τα Ben & Jerry’s, το μόνο που έβαζαν οι παρασκευαστές παγωτού στο δημιούργημά τους ήταν κομμάτια φρούτων. Γι’ αυτόν τον λόγο η ονομασία του μηχανήματος που «τροφοδοτεί» κομματάκια στο παγωτό έχει καθιερωθεί ως "τροφοδότης φρούτων". Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα πιο εκσυγχρονισμένο όνομα αν θέλαμε, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, πάντοτε μας ενδιέφερε πολύ περισσότερο το να βρίσκουμε νέες νοστιμιές για τον τροφοδότη μας, από κομμάτια ζύμης σοκολατένιων μπισκότων έως αφράτα brownies, μπισκότα, γλυκές λιχουδιές, ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς... χωρίς να ξεχνάμε φυσικά και τα αγαπημένα μας φρουτάκια!
Για να το πούμε απλά, ο τροφοδότης φρούτων "τροφοδοτεί" κομματάκια στο παγωτό. Τα κομματάκια φορτώνονται από ψηλά μέσα από μία χοάνη στον τροφοδότη φρούτων. Στο κάτω μέρος της χοάνης, μία βαλβίδα τροφοδοσίας ρυθμίζει τη σταθερή ροή των κομματιών προς έναν τροχό. Καθώς ο τροχός αυτός γυρίζει, πιέζει τα κομμάτια μέσα στο παγωτό που ρέει στον τροφοδότη. Τέλος, το εμπλουτισμένο με τα κομματάκια παγωτό περνά μέσα από ένα ειδικό εξάρτημα ανάδευσης, το οποίο αναμειγνύει τα κομματάκια κατά μήκος της ροής του παγωτού, διασφαλίζοντας έτσι την ομοιόμορφη διανομή τους.
Αγαπημένη γεύση:
"Chocolate Chip Cookie Dough"
Το πιο καλό πράγμα σχετικά με τα Ben & Jerry's:
"Εργάζομαι μαζί με εξαιρετικούς ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Επίσης, φτιάχνουμε το καλύτερο παγωτό στον κόσμο."
Μια μικρή εξομολόγηση:
"Συνήθως τρώω όλα τα κομμάτια και τους στρόβιλους και αφήνω το παγωτό."
– Kathy Jochim
Προϊστάμενος Συντήρησης, 2η/3η βάρδια